Chocolate

Autor Tema: Azuki kolač  (Pročitano 508 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

persa

  • Gost
Azuki kolač
« poslato: 18 :16 :55 - 16. Februar 2011.g. »
http://img526.imageshack.us/img526/3006/e5fad2fa68134e93f980f71.jpg
Azuki kolač






    * 200 g azuki pasulja,
    * 150 g suvog grožđa,
    * 1 kašika agaragara (biljni želatin),
    * 250 g šećera



Pasulj, koji je tokom noći bio potopljen, kuvajte 1,5-2 sata. Dodajte suvo grožđe i kuvajte još 15 minuta. Masu izblendirajte, dodajte šećer i agar-agar, pa kuvajte još 10 minuta. Stavite u kalupe željene veličine i sačekajte da se ohladi i stegne. Možete masu izliti i u pleh, pa je posle hlađenja seći u kocke.

REČ PLUS:

Postoji predrasuda da je vegetarijanska ishrana jednolična, neukusna i da ne može da zasiti. Međutim, nutricionisti tvrde da ona može da zadovolji potrebe svakog čoveka.