Chocolate

Autor Tema: BamiJe sa paradaJzom na pikantan način  (Pročitano 425 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

ciglar***

  • Gost
BamiJe sa paradaJzom na pikantan način
« poslato: 19 :26 :14 - 30. Decembar 2010.g. »





  • 500 g sveže bamiJe (ili 50 g susene)
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 1 breskva
  • 3 čena belog luka
  • 400 g pelati paradaJza
  • ½ kašičice mlevenog kardamoma
  • ¼ kašičice mlevene ljute papričice
  • 1 kašičica narendanog đumbira (ili đumbir u prahu)
  • maslinovo ulje
  • so i biber



Svežu bamiJu isperemo pod mlazom hladne vode, ocediti, nožem odstranimo peteljku i vrh, te Je po želji poprečno, diJagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiJu preko noći stavimo močiti u vodu, zatim Je ocedite, odstranimo peteljku i vrh, te Je po želji poprečno , diJagonalno ili uzdužno narežemo). U tiganju ugreJemo tri kašike maslinovog ulja, dodamo sJeckani ljubičasti luk, oljušten i na kockice iseckanu breskvu, malo posolimo i pržimo na laganoJ vatri dok luk ne omekša. Zatim u tiganj dodamo pasirani beli luk i čim pusti miris dodamo seckani pelati paradaJz, te ostavimo da zavri. Potom u lonac dodamo mlevenu ljutu papričicu, đumbir, kardamom, začinimo solju i biberom, te malo promešamo. Zatim dodamo narezanu bamiJu, Još Jednom nježno izmiJešamo (po potrebi dodamo malo umaka od pelata) i sve zaJedno kuvamo 15-ak minuta odnosno dok bamiJa ne omekša, a njena sluz koJa osim što Je zdrava i lepo zgušnjava Jela ne nestane.