Chocolate

Autor Tema: Češki knedli  (Pročitano 582 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

ciglar***

  • Gost
Češki knedli
« poslato: 14 :22 :37 - 30. Decembar 2010.g. »





  • 500 g brašna
  • 1 vrećica suvog kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice šećera
  • 1 JaJe
  • 250 ml umaka za pečenje



Za početak napravimo pire 'za testo, tako što u posudu sa mlakom vodom dodamo kvasac, šećer, promešamo i ostavimo na toplom da se diže. U ciniju s brašnom dodamo sol, uliJemo pJenicu, dodamo umućeno JaJe, promešamo varJačom, premestimo na dasku i dlanovima izradimo glatko testo. Nakon 10-ak minuta, kada se testo prestalo lepiti za ruke ili dasku, premesta ga u čistu posudu, poklopimo i ostavimo da se diže dok mu se ne udvostruči volumen. Dignuto testo premestimo na dasku, prerežemo na Jednake delove i od svakog oblikuJemo kuglu, te stavimo kuvati u lonac sa vrelom i posoljenom vodom. Kada vekne isplivaJu na površinu okrećemo ih i kuvamo dalje, sveukupno 40-ak minuta. Gotove knedle premestimo na dasku, kraJem ih prerežemo na kriške debljine Jednog centimetra, stavimo na tanjur, preliJemo umakom od pečenja i poslužimo.