Chocolate

Autor Tema: Božićni puding  (Pročitano 414 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

ciglar***

  • Gost
Božićni puding
« poslato: 11 :53 :08 - 30. Decembar 2010.g. »





  • 160 g glatkog brašna
  • 100 g prezli
  • 100 g smeđeg šećera
  • ½ kašičice cimeta u prahu
  • 50 g prženih i mrvljenih badema
  • 200 g kandiranog voća
  • 500 g grožđica
  • 4 JaJa
  • 10 ml ruma
  • 2 Jabuke
  • 250 g margarina
  • šećer u prahu



U ciniju sa umućenim JaJima dodamo smeđi šećer, cimet u prahu, kandirano voće, grožđice, brašno i dobro izmešati. Zatim dodamo narendane Jabuke, pržene i usitnjene bademe, prezle, rum, omekšali margarin i dobro izmešamo sastoJke. DobiJenu smesu premestimo u kalup premazan margarinom, dobro Je utisnemo da izađe vazduh, poravnamo, premesta u vatrostalnu činiJu u koJu uliJemo vode do nešto više od polovine visine kalupa, kalup prekriJemo tanjirom, te stavimo peći u rernu zagreJanu na 150 ° C, po prilici 3 sata. Gotov božićni puding ostavimo u kalupu da se potpuno ohladi, izvadimo na tanjir, izdašno posipamo šećerom u prahu i poslužimo.