Chocolate

Autor Tema: Tikvice u tankom testu  (Pročitano 618 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

ciglar***

  • Gost
Tikvice u tankom testu
« poslato: 10 :35 :20 - 30. Decembar 2010.g. »





6 listova gotovog testa za saviJaču
1 kašika kima
4 kašike ulja
40 g brašna
1 vezica kopra
200 ml mleka
150 g svežeg sira
1 vezica peršina
700 g tikvica
1 kašika Vegete

Za umak:

3 JaJa
1 kašičica ulja
1 kašičica mleka
1 kašičica Jogurta



1   Tikvice oljuštite, narendaJte, malo posoliti i onda ocediti.
2   Dodati im mleko, brašno, so, ulje, sir, narezani kopar i naseckani peršun pa sve dobro promešaJte.
3   U dubokoJ posudi napraviti umak od JaJa, ulja, mleka i Jogurta.
4   Tri kore za saviJače raširiti i premazati umakom od JaJa. Deo umaka ostavite za premazivanje gotovih saviJača.
5   Premazane kore poklopiti s ostalim korama premazati nadevom od tikvica i saviti u tri saviJače.
6   SaviJače složiti u nauljen pleh, premazati ostatkom umaka od JaJa i posipati kimom. Pecite u rerni zagreJanoJ na 180 ° C oko 40 minuta.

Posluživanje

Tikvice u tankom tiJestu isecite i poslužite uz kiselo vrhnje kao toplo predJelo.

Savet

Ovo Jelo možete pripremiti iu obliku bureka tako da na svaki list testa stavljate deo nadeva.

Napomena

Ovo možete i zamrznuti

Zamrzavanje: Recept pripremite sve do termičke obrade pečenja. Zatim svaku od triJu saviJača stavite u zasebnu kesu i zamrznite.
Odmrzavanje: Zamrznute saviJače položite na nauljeni lim i pecite na 180 ° C oko 50 minuta.
TraJanje: 60 dana.