Chocolate

Autor Tema: Ana's sensual fitness – senzualna kombinacija fitnessa, plesa I dobrog osjećaja  (Pročitano 3198 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

ciglar***

 • Gost


Ana's sensual fitness moderan je oblik fitnessa koji kombinira jogu, pilates i ples te u žena razvija pozitivan stav spram vlastitog tijela čak i kada nije idealnih proporcija. Polazi od pretpostavke kako je senzualnost osjećaj ljepote koji dolazi iznutra i zahvaljujući tome povoljno utječe na samopouzdanje, a polaznice se nakon početne treme zbog susreta sa šipkom i svladavanja nelagode zbog erotičnosti kojom zrače kretnje, oslobađaju i iz nesigurnih, povučenih osoba transformiraju u samosvjesne žene.Današnji život nameće stereotipe kako bi žena trebala i morala izgledati. Opterećena time žena gubi svoju pravu sliku, svoj unutarnji odraz. Ana's Sensual Fitness otvara um i oslobađa predrasuda da su žene koje uživaju u svom tijelu i svojoj senzualnosti loše. Vježbajući žena otkriva svoju senzualnost i uživa u sebi. Kružnim, senzualnim kretnjama oblikuje tijelo koristeći mišiće koje možda nikada nije koristila, a pritom sjedinjuje fizičko i emocionalno biće. Vježba uz neopisiv osjećaj zadovoljstva, zapravo plešući.

Emocionalni doživljaj vježbanja

Ovaj potpuno drugačiji oblik fitnessa osmislila je Ana Kuhanec, apsolventica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i dugogodišnja instruktorica aerobike i fitnessa te jedini licencirani S faktor instruktor u Hrvatskoj. Ana je u ovaj fitness utkala ideologiju emocionalnog doživljavanja vježbi koje se izvode na treningu. Upravo ples i djelovanje treninga ne samo na fizičko, već i emocionalno biće žene i temeljna je razlika između ovog fitnessa i drugih načina tjelovježbe koje uključuju ples oko šipke.

Devet stepeni samo su početakAna's sensual fitness vežba se u ciklusima, po principu Jedan ciklus - Jedan stepen. Devet Je stepeni, a po završetku devetog stepena nastavlja se uživanje u skladu duha i tela kroz ovaJ senzualni pokret, a treninzi postaJu zahtevniJi.

Naglasak Je stavljen na oblikovanje nogu i zadnjice, ali podJednako Je zastupljena čitava muskulatura: vežba i ples oko šipke daJe telu besprekoran, senzualan izgled, a sve telesne kretnje postaJu lepršaviJe.

Kako izgleda trening Ana's Sensual fitnessa?

Senzualni fitness vežba se Jednom nedeljno u traJanju od dva sata (120 minuta). Prvi deo sata vežba se uz laganu i opuštaJuću muziku ogledala s fokusom na vežbe istezanja kao i vežbe oblikovanja, pilates tehnikom, a Joga metodama na način da se vežbe zapravo plešu. Vežba se u dvorani bez ogledala, a polaznice nakon samo nekoliko treninga u vežbama zatvaraJu oči, i počinju da uživaJu u osećanjima koJe svaka od vežbi pruža.

Drugi deo sata rezervisan Je za savladavanje elemenata na šipci koJi se, nakon potpunog usvaJanja tehnike takođe izvode kroz ples. I konačno, u zadnjem delu treninga naučeni elementi i pokreti, povezuJu se u individualni ples uz muzičku podlogu prema odabiru polaznica.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=54L2cg-gAtw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=54L2cg-gAtw</a>

Upravo činjenica da treniraJući Ana's Sensual, čitav trening plešu, velik broJ žena privukao Je ovaJ pokret, a vežbanje Je za njih postalo zadovoljstvo, a ne samo potreba ili obaveza. Dva sata prolazi u trenutku i žene iz dvorane izlaze s osmehom na licu.

Ko može da vežba Ana's Sensual fitness?

Ana's Sensual fitness može vežbati svaka žena, bez obzira na godine, prethodno plesno iskustvo ili fizičku spremnost. Stupnjevanost ovog programa omogućava vam da se osećate ugodno među ostalim polaznicima koJe, kao i vi, tek počinju prilagođavati telo novom načinu vežbanja.

Donja starosna granica za pohađanje Ana's Sensual Fitnessa Je 18 godina, a gornje starosne granice nema. Većina polaznica ovog programa vežbanja su žene u 30-tim godinama.


Van mreže fashionholic

 • I am fashionholc :)
 • Prijatelj Foruma
 • *
 • Poruke: 68
 • ZAHVALNICE 20
 • Pol: Žena
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 17.0 Firefox 17.0
  • http://www.serbianfashionbloggers.com/forum/index.php
  • Imejl
Odg: Ana's sensual fitness – senzualna kombinacija fitnessa, plesa I dobrog osjećaja
« Odgovor #1 poslato: 03 :43 :05 - 12. Decembar 2012.g. »
 smajli-h020 obozavam zabavnije varijante fitnesa,moracu ovo da probam, iako sam pobornik latino fitnesa,volim jogu  ok12
realfashionholicgirl.blogspot.com