Chocolate

Autor Tema: Picogib  (Pročitano 958 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Boki

  • Prijatelj Foruma
  • *
  • Poruke: 45
  • Zemlja: rs
  • ZAHVALNICE 12
  • Pol: Muškarac
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 36.0.1985.125 Chrome 36.0.1985.125
Picogib
« poslato: 01 :01 :55 - 30. Jul 2014.g. »



Nešto što često spremam, možda postoje slični recepti, ovo se može nazvati i gibanica sa pečurkama ali kako se priprema od istih ili bar sličnih namirnica kao i klasična domaća pica, može se nazvati i ...



PICOGIB


- 500 gr kora za gibanicu, domaće kore

- oko 300 gr šampinjona, iseckanih

- glavica crnog luka, sitno seckana

- 2 umućena jajeta

- oko 100 gr kačkavalja, rendanog

- so, ulje, mleveni beli biber

- origano

- malo ljutog kečapa


Izdinstati na ulju pečurke, kada puste vodu i ona malo ispari, dodati luk, propržiti, začiniti po ukusu, a kada se masa ohladi dodati kečap i umućena jaja. Sve dobro promešati i filovati po dve kore (ukoliko su tanke). Nadev posuti kačkavaljem. Kore rolovati kao rolate i ređati u pouljan pleh i peći dok ne porumene.


Napomena: u toku prženja u nadev se može dodati seckana šunka, neka kvalitetnija salama ili pečenica.