Chocolate

Autor Tema: Vinogradska janija  (Pročitano 1132 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Boki

  • Prijatelj Foruma
  • *
  • Poruke: 45
  • Zemlja: rs
  • ZAHVALNICE 12
  • Pol: Muškarac
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 27.0 Firefox 27.0
Vinogradska janija
« poslato: 01 :03 :05 - 19. Mart 2014.g. »


- 1,5 kg jagnjećeg mesa sa kostima isečenog na jednake komade
- korenasto povrće: 250 gr šargarepe, 150 gr paškanata, 150 gr celera, 150 gr peršuna, sve isečeno na štapiće
- 100 gr paprike babure iseckane na rezance
- 150 gr karfiola, ružice karfiola odvojene i držane u toploj vodi oko 30 minuta
- 250 gr krompira isečenog na četvrtine ili šestine
- 100 gr plavog patlidžana isečenog na kocke
- 100 gr paradajza isečenog na četvrtine ili šestine, zavisi od veličine ploda
- 50 gr luka arpadžika, u nedostatku možete koristiti crni luk sitno iseckan
- 100 gr mladih tikvica isečenih na štapiće
- 150 gr praziluka isečenog na rebarca
- lovorov list, biber u zrnu, so, kašičica aleve paprike, ulje
- 1 do 1,5 l vode
- 2 dl belog vina
- jedna do dve veze mladog vinovog lišća isečenog na šire rezance
- 30 gr paradajz-pirea

U vatrostalnu ili zemljanu posudu staviti jednu polovinu povrća (sem paradajza), preko povrća meso, preko mesa drugu polovinu povrća sa začinima.Sve naliti vodom, uljem i vinom i kuvati na tihoj vatri. Na kraju dodati paradajz, posudu poklopiti i nastaviti sa kuvanjem dok povrće i meso ne omekšaju.